Hlavní navigace

XSL v Antverpách

14. 9. 2007 12:14 (aktualizováno) Petr Cimprich

Další setkání pracovní skupiny XSL při W3C proběhlo v uplynulém týdnu v Antverpách. Od pondělí do středy se tu scházela podskupina pro XFL-FO, od středečního poledne do pátku bylo tématem XSLT. Hostitelem byla firma Inventive Designers. Sám jsem přijel až na poslední dva dny, které byly plně věnovány jedinému tématu – XSLT versus streaming.

okolí Central Station

Schůzka (teď už mluvím jen o části XSLT) se vydařila už proto, že se jí zúčastnili skoro všichni současní aktivní členové pracovní skupiny včetně několika nováčků. Pro mě Antverpy byly příležitostí, abych se konečně osobně potkal se starými známými z projektu STX – Oliverem Beckerem a Nikolajem Fijkovem. Krom toho mě potěšila přítomnost Jirky Koska, který byl v Antverpách už od pondělka a dost mi pomohl s orientací. Jirka také neomylně našel a doporučil mi ideálně umístěný hotel, který nám zbylí účastníci zájezdu mohli jen závidět.Většinou se totiž nechali napálit doporučením pořadatelů a skončili v docích, daleko od centra a bez potřebné infrastruktury. K té se počítá zejména pestrá síť restaurací vybavených pivem, které si s tím českým v ničem nezadá.

Nerad bych ale vzbudil dojem, že primárním cílem mé cesty byla degustace belgického piva. To byla jen malá relaxace po dlouhých a intenzivních debatách nad transformacemi, které jsou za hranicí možností XSLT 2.0. Setkání splnilo svůj cíl tím, že se podařilo prodiskutovat vše, co bylo v plánu, a může se pokračovat dalšími kroky.

Sdílet