Hlavní navigace

Konference XML Prague 2012 odstartovala

25. 5. 2012 8:14 (aktualizováno) Petr Cimprich

Příští ročník konference XML Prague bude už 10. až 12 února. Akce se přesouvá do větších prostor VŠE a tomu bylo třeba přizpůsobit i termín, aby nekolidoval se zahájením semestru.  K tradičnímu víkendu jsme tentokrát přidali i pátek, kdy proběhne tzv. pre-conference day. Což je v podstatě příležitost pro účastníky konference, kteří se sjedou do Prahy, aby zde uspořádali své komunitní akce. Už teď to vypadá, že v pátek bude poměrně živo.

Těšíme se také na novou větší posluchárnu, do které se vejde přes 400 posluchačů. Kapacita 130 lidí nás na Malé Straně velmi omezovala, V posledních letech bývalo vyprodáno ještě před oznámením programu, o propagaci jsme se radši ani nesnažili a přesto jsme museli odmítat řadu zájemců, kteří se nechtěli smířit s uzavřenou registrační stránkou. Kolik lidi se v příštím roce sejde je pro nás velkou neznámou.

Call for Papers končí posledního listopadu, chcete-li ještě přihlást svou prezentaci, je skoro nejvyšší čas. Toto jsou témata pro rok 2012:

  • Is it a time to refactor XML? – MicroXML, XML5 and other approaches
  • Semantics on the Web – Is there still place for XML in a minefield full of microformats, microdata and RDFa?
  • Converge or convert? – HTML5 vs. XHTML, JSON vs. XML, RDFa vs. microdata
  • Managing, processing and analyzing “Big XML data”
  • Syntax and power upgraded – new possibilities of XPath/XQuery/XSLT 3.0
  • Current advances in XML

Také registrace už je otevřena. Ceny se trochu zvýšily – museli jsme je přepočítat tak, aby každý účastník zaplatil své jídlo a občerstvení. Jinak stále spoléháme na přízeň sponzorů a snažíme se držet ceny hluboko pod úrovní srovnatelných akcí. Účast na dvojdenní konferenci včetně občertvení stojí 980 Kč, kdo chce i obědy a sobotní párty, zaplatí 2450 Kč. Platit lze přes PayPal nebo převodem na účet, v eurech nebo českých korunách.

Na XML Prague tradičně převládají zahraniční návštěvníci, ale rádi bychom pozvali a uvítali i co nejvíce domácích zájemců o XML, web a zpracování informací.

Sdílet